tirsdag 19. februar 2013

Kurs i internasjonalt solidaritetsarbeid!

Hovedbegivenheten på denne turen var et kurs for unge medlemmer i FNT. Mandagsmorgen startet kurset som i alle hovedsak skulle dreie seg om hvordan vi som medlemmer av en fagforening kan jobbe sammen, på tvers av landegrenser og kontinent for å vinne kampen om en bedre hverdag.

Kurset hadde omlag 40 deltagere totalt på 2 dager. Noen kom og noen gikk, noen kom til rett tidspunkt, andre ikke, men det store flertallet var der hele tiden og på plass til rett tid. 

Ved kursets start var Domingo Perez, leder av UNE og medlem av sekreteriatet i FNT, tilstede. Han ga noen innledende ord om arbeidet i fagbevegelsen i Nicaragua. Som ved vårt forrige møte holdt han et flammende innlegg om revolusjonen og den daglige kampen mot høyrekreftene. Jeg ble også bedt om å si noe på vegne av oss. Prøvde så godt jeg kunne å være like flammende som Domingo, men det var jaggu ikke like lett. Sa noen ord om vårt engasjement i Nicaragua og litt om at denne kampen om et rettferdig arbeidsliv er en internasjonal kamp. Martin Tranmæl uttrykte det veldig godt. Du skal stå med beina godt plantet i norsk (din egen) jord, men med blikket vendt utover. Verden er så mye større enn det vi ser og opplever hjemme i Norge, man skal aldri glemme den kampen som hver dag føres rundt om i verden og som ikke er så annerledes enn vår. 
Antonella og Hilde holdt en strålende innledning om hvordan Fagforbundet og ungdommen i LO jobber for å rekruttere flere nye medlemmer.


Indiana Lopez, tillitsvalgt og leder av ungdomskomiteen i utdanningsforbundet ANDEN, var den som holdt i alle trådene under kurset. Hun gjorde en fabelaktig innsats! Uten henne tror jeg kurset ville sett helt annerledes ut. 
 Kim og Inger Anne innledet om Fellesforbundets organisering av ungdomsarbeidet og hvordan de bevisst jobber med skolering av de unge medlemmene. Her sammen med tolken vår, David.
 I motsetning til norske kurs så bruker FNT en hver anledning til å komme seg i media. Antonella blir her intervjuet av 2 radiokanaler. En ny stjerne er født! :)
 Til slutt på konferansen ble det avholdt en pressekonferanse, men all presse hadde fått sitt før den startet. Hadde ikke skadet med et kurs i mediearbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar