mandag 31. oktober 2011

Carlos - musiker med Ågestipend

Åge Aleksandersen fikk LOs kulturpris for noen år siden, en pris på 50 000 kroner. Åge valgte og lage et kulturfond av pengene som har som mål å gi unge personer i Nicaragua muligheten til å utøve musikk. På 1980-tallet var Åge sterkt engasjert i Nicaragua og konflikten her. Han, Björn Afzelius og Mikael Wiehe gjorde flere konserter i Nicaragua og laget flere album til inntekt for landet. Åges engasjement for Nicaragua har aldri dødd ut og gjennom prisen han fikk av LO har han valgt å gi enda mer tilbake til folket i dette landet.

I kveld var vi ute sammen med 4 ungdommer fra FNT. Jessenia, Ybrahim, Jarisca og Carlos. Carlos var i februar i Norge og deltok på LOs representantskap hvor han, som den første, fikk tildelt Åges kulturstipend i Nicaragua. Carlos er en fremragende gitarist og skal gjennom sitt stipend kunne gjøre mer ut av sin musikklidenskap, men også bidra til at andre nicaraguanere får muligheten til å spille musikk. Stipendet brukes til bla å kjøpe instrumenter.

Under middagen snakket jeg litt med Carlos og han hadde brukt en del av pengene til å kjøpe inn instrumenter for å få til et band, slik at flere av de han kjente kunne spille musikk.

På vei hjem fra middagen spurte jeg Carlos om han hadde hørt noe av Åges musikk og da hadde han jaggu den røde "Åge orginal" i bilen. :)

På vei hjem i bilen lyttet vi til "Dekksgutten"    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar