mandag 31. oktober 2011

Nuevo día



Vi har lært oss at tid og avtaler er så som så her i Nicaragua, for oss nordmenn som er vant til at alt skal foregå etter klokka er det en brå overgang. Beskjeden vi fikk i går var at de kommer og henter oss et sted mellom klokken 9 og 10. Det er litt sånn her. Om man har en avtale til legen, skal ta bussen eller har et møte med noen så sier man et tidspunkt, men det blir sjeldent det avtalte tidspunktet.



Når folk skal ta bussen vet de sånn ca når den kommer, men går bare til bussholdeplassen og setter seg. Der venter de til den kommer og det kan ta en-to-tre, kanskje fire timer. De har det ikke så travelet. Samme gjelder når de skal til legen. De har en avtale på et tidspunkt og går til legekontoret. Der setter de seg ned og venter, gjerne flere timer. Det ville aldri falt en Nicaraguaner inn og gå og knakke på døra til legen/sækretæren for å høre om det snart er sin tur. Der er vi nordmenn annerledes. Straks det har passert 10-15 min over avtalt tid er vi raskt fremme med både pengefingre og slengord ;) Hva som er best vet jeg ikke. Det blir iallefall veldig lite effektiv utnyttelse av tid her.

i dag skal vi besøke hotell og restaurantskolen her i Managua. Der skal vi se hvordan de organiserer hverdagen, men også ha et møte med flere ungdommer. Blir spennende :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar