søndag 6. november 2011

Escula y ANDEN

På fredag startet vi dagen med besøk hos Indiana og hennes fagforeningskamerater på en skole i Managua. Indiana er lærer og tillitsvalgt for ANDEN (lærerforbundet) på skolen sin.

Indiana hadde invitert noen av elevene ved skolen, som spilte i band, til og underholde oss! De var totalt  7 gutter i bandet og hadde visstnok spilt på den nasjonale scenen i Managua i fjor. Flott ungdom!

På skolen fikk vi en innføring i skolesystemet i Nicaragua av rektoren ved skolen. En fremragende dame som hadde et stort hjerte for utdanning. Noen av talene hennes kan vel være nærmere definert som valgtaler, merkelig nok, men innholdet var bra. Hun var overbevist om at det viktigste for fremtidas Nicaragua var å få barn på skolen og gi de et godt tilbud.

Det største problemet for utdanningen i Nicaragaua er at foreldre ikke ser nytten av investeringen i barns utdanning. Fattigdommen er så stor i landet at hver familie må telle på cordobasene om de skal sende barna på skolen. Det er ikke fordi det koster penger, for det gjør det ikke, men det er fordi et barn i skolen gir familien mindre muligheter for inntekt. Sykt, men sant! Regjeringen har derfor innført et gratis måltid til elevene og elevenes familie som et tiltakt for å få flere barn inn. I følge rektor har det delvis lyktes.

Vi fikk også en oversikt over hvordan fremtidens elevprognoser skulle bli. Som dere ser i bakgrunnen på bildet så er det rimelige nøyaktig estimat de setter. I 2011 er det 495 102 elever i "ungdomsskolen, i 2016 har dette økt til 507 685. Hehe :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar