torsdag 3. november 2011

Arve Bakke og CST-JBE

Møte hos CST-JBE
Vi hadde i dag møte med ungdommen i CST-JBE, Nicaraguas og FNTs svar på Fellesforbundet. For en flott og organisert gjeng.

Lokalene til CST var et slags Folkets Hus, stort (til og være i Managua), åpent og inneholdt en scene. Gøran kunne fortelle oss at hver søndag så var det dans her på huset hvor alle ble invitert inn.

På møterommet hadde de lagt frem en god del materiell til oss og vi fikk utdelt deres 10 punkts plan for ungdomsarbeidet de neste 4 årene. Innholdet i planen må jeg få noen til og oversette, men inntrykket var at dette var et godt organisert ungdomsarbeid. Ungdommene rundt bordet var alle ungdomstillitsvalgte, noen også ledere for fagforeningen på arbeidsplassen sin.

Arve Bakke og meg
På møtet holdt leder for CST-JBE, Miguel Ruiz (eller Arve Bakke som jeg kaller han), en innledning om forbundet og situasjonen i Nicaragua.

CST organiserer 90 000 arbeidere i tekstilindustrien, fiske, landbruk, byggenæring og næringsmiddel. Miguel kunne fortelle at de hadde et stort fokus på ungdom og at det nå pågikk et prosjekt der 30 ungdommer var plukket ut til å få intensiv skolering i tillitsvalgtsarbeid, arbeidsrett osv. Disse 30 var fremtidas ledere i CST.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar