tirsdag 1. november 2011

Møte med Ybrahim, Jessenia og sykehusdirektøren

Etter valgmøter og en kort omvisning ble vi tatt med til fagforeningskontoret. Her fikk vi besøk av direktøren, en hyggelig dame, ved sykehuset som svarte på spørsmålene våre om helsestasjonen i Nicaragua. Sykehuset ble bygd i 1984 med hjelp fra Tyskland og har i dag ca 600 000 personer i sitt nedslagsfelt.

Direktøren sa at sykepleiere på sykehuset har i gjennomsnitt 250 dollar i måneden i inntekt, legene 1000 dollar.

Det litt spesielle var at direktøren kom inn i møterommet iført kampanjet-skjorta fra fagforeningen. Vanskelig for oss og forstå, men her er alt veldig politisert. De fleste stillinger på sykehus, skoler og andre offentlige institusjoner er politisert. Skulle noen andre komme til makten så er det mange som må finne seg noe annet og gjøre, der i blandt direktøren.

Hun dro etter en stund og vi fikk snakket godt med Ybrahim og Jessenia som begge sitter i FNTs ungdomsutvalg. Vi diskuterte prosjektet og fikk luftet litt hvordan vi kunne ta prosjektet videre. Alle var vi enige om at vi måtte få flere skolerte ungdommer som kan organisere flere inn i vår bevegelse. Vi har jo tross alt de samme utfordringene.

Det var et godt møte og vi ble enige om at de skulle diskutere mer i utvalget om veien videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar